Sunday, July 10, 2011

From the veggie patch - Dall'orticello

This is what I picked yesterday evening from my veggie patch. I don't know what that squash with the round end is, nor how to cook it. Can anyone enlighten me?
Questo e` quello che ho raccolto ieri sera dal mio orticello. Non so cosa sia quella zucca con una punta rotonda, ne` come si cucini. Qualcuno puo` illuminarmi?
The Plumbago is thriving. What a plant! It has survived here, mostly on its own, for at least 25 years.
La pianta di Plumbago cresce rigogliosa. Che pianta! Sopravvive qui, per lo piu` senza assistenza, da almeno 25 anni.


Aren't we cute? Strange how those shoes are now missing a few little parts....
Quanto siamo carini. Strano, ma a quelle scarpe adesso manca qualche pezzetto....



11 comments:

Vanda S. said...

Che meravigliaaaaaaa! Invidia! Mi piacerebbe davvero visitare le tue parti: chissa' che un giorno non ci faro' un salto.
Ciao,
Vanda

anna maria said...

Ciao Vanda,
sarebbe una bellissima idea. La casa e` sempre piu` vicina ad essere pronta. Ti aspetto!

colleen said...

The dog shot is priceless. My garden is also that full.

anna maria said...

Hi Colleen, when the garden is in its prime I always wish it would stay that way - exploding with life!

Carol Sloan said...

I love fresh vegtables from out garden! We had a wonderful salad with the last of our lettuce...sad to see it go but glad to see the tomaotes!

Christine said...

That little dog is so very cute. It looks like he wore himself playing.
I think those bulb-like squash may be the winter type "acorn squash"? I know they are very good green but you might want to let a few ripen further to see if they turn hard and tan colored.

anna maria said...

Christine, at first I thought they looked like green Butternut squash, but I don't remember buying the plants or the seeds.....of course that doesn't mean I didn't!

Single Gal said...

I suggest you saute that squash with the round end. Add some onions, olive oil, and garlic. You can pretty much saute anything and it will come out perfect.

anna maria said...

Good point, ZZ. Yesterday I made a soup with it, adding onions, tomatoes and parsley and basmati rice. I ate it cold with parmesan cheese. It has a very delicate flavor.

Daria De Tassis said...

Direi che la zucca potrebbe essere in realtà... uno zucchino, varietà "trombetta", che forse hai lasciato venire un po' troppo grande (la pianta non somiglia a quella dello zucchino, ma corre proprio come quelle delle zucche). Sono zucchini molto dolci e delicati, quando sono piccoli ottimi da mangiare anche crudi affettati fini. Così grande puoi farne una minetsra velouté (tipo vichyssoise) o al forno, o ripiena di carne (togliendo i semi). Ma vista la produttività degli zucchini, esuberanti, ti consiglio di raccoglierli molto più piccoli (anche in carpione, se sai cos'è, in questa stagione sono ottimi). Il tuo cane è sempre fantastico!

anna maria said...

Grazie Daria, infatti ieri l'ho cucinata a minestra ed ha un sapore molto delicato. Adesso provero` a seguire il tuo consiglio, coglierla piccola e farla in carpione, che mi sembra un metodo molto adatto a questo gran caldo.
Cirillo e` una piccola peste, ma carino.....